Hoe werkt VriendN.nl?

Snelzoeken

Pinksteren

Zandsculpturen Landgoed Warmelo


De imposante tuin bij kasteel Warmelo krijgt er dit zomerseizoen een attractie bij. Van 1 mei tot en met 4 oktober 2015 wagen acht kunstenaars, zogeheten carvers, uit verschillende landen zich aan metershoge zandsculpturen.
De Regge en het Twents volkslied zijn hierin de leidraad. Van mythen en sagen tot de streek industrie en het boeren leven, alles is er te vinden in de zandsculpturen. De bezoeker kan rondom de sculptuur lopen.
waar: Kasteel Warmelo, Diepenheim
prijs: € 7,50 (volwassenen)


Pinksterfeesten Nistelrode met braderie en hardloopwedstrijd


De 41e editie van de Pinksterfeesten in Nistelrode vindt plaats van 23 tot en met 26 mei. Onderdelen zijn onder meer de braderie en de Pinksterloop.
De braderie geldt als een van de grootste in heel Brabant. Er zijn meer dan 100 kramen waar vanalles te vinden is.
De Pinksterloop wordt georganiseerd in samenwerking met Atletiekvereniging AV Oss ’78. Volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar kunnen kiezen uit twee afstanden: 5 en 10 kilometer. Voor jongere kinderen is er een loop van 1100 meter (tot en met 9 jaar) en een van 1650 meter (10 tot en met 12 jaar).
Tegelijk met de Pinksterfeesten vindt in Nistelrode ook de kermis plaats.
waar: Centrum Nistelrode, Nistelrode
datum: 23 mei 2015


Open tuin “Hof te Ruurlo”.


Waarom een tuin open stellen voor publiek? Wij willen graag met u delen wat wij mooi vinden in de tuin. Is de “Hof te Ruurlo” dan zo'n bijzondere tuin? Nou, je komt er dingen tegen die niet overal tegenkomt.
Er staan ongeveer 1800 verschillende soorten planten in de 'Cottage-achtige' tuin, maar het is lastig tellen hoeveel er in staat. Wat we wel weten is dat we meer dan 440 verschillende soorten Hosta hebben. Die staan meest in pot zodat je er eindeloos mee kan schuiven en bepaalde hoeken steeds een ander aanzicht kan geven.
De tuin van 1100 m² met 2 vijvers en is verder ingedeeld door muurtjes en Taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend.
de tuin ligt naast de molen 'Agneta'
waar: Hof te Ruurlo, Ruurlo


Ermelo


Prikkelend Pinksterweekend bij schaapskooi Ermelo Het Pinksterweekend zijn er extra activiteiten bij de schaapskooi Ermelo: excursies en insectenhotelletjes knutselen.
Het bezoekerscentrum en het terrein van de schaapskooi is iedere middag open van 12.30-17.00 uur. De kudde Veluwse heideschapen zijn de hele dag op de Ermelosche Heide te vinden. Om circa 15 uur komen ze terug naar de schaapskooi.
De schaapskooi is te vinden aan de Postweg, bereikbaar via de Drieërweg, tussen Ermelo en Speuld. Kijk op www.schapedrift.nl voor alle activiteiten.


Mollebosfist met veel muziek en straattheater


Het Mollebosfist is al meer dan 25 jaar een begrip in Gilze. Met Pinksteren is er weer een heel weekend vol muziek, theater en kleinkunst. Het festival vindt plaats in park Mollebos.
André Hazes jr.
Op zaterdagavond 23 mei is er eerst een optreden van André Hazes jr., met ongetwijfeld veel hits van zijn overleden vader.
De zondagmiddag staat in het teken van de kinderen, met tal van activiteiten vanaf 14:00 uur. 's Avonds vanaf 20:30 uur is er een optreden van Jetset Live.
Pinkstermaandag tijdens het Mollebosfist is overdag gewijd aan straattheater, dat start om 14:00 uur. Daarvoor, om 12:00 uur, is er al de Mollebosviering. Om 17:00 uur start een afsluitend muziekspectakel met coverband de Bijtels.


waar: Mollebos, Gilze  datum: 23 mei 2015  aanvang: 20:30 uur  einde: 23:59 uur
prijs: Gratis


Biesbosch


Genieten van de ontluikende natuur en op zoek naar de Spinotter. Deze bijzondere waterplant is specifiek voor de Biesbosch. Varen naar het wandelpad Lepelaar Benedenste Jannezand en daar wandelen langs oude grienden en ruige rietvelden. Door het Gat van de Plomp en de sloot van Sint Jan terug naar de jachthaven.
Vaarwandeltocht van 2,5 uur, o.l.v. natuurgids. Reserveren: www.fluisterboot.com of 0162-403666
waar: Jachthaven Vissershang, Hank
datum: 24 mei 2015
aanvang: 14:00 uur
prijs: € 11,00 (Kinderen tot 12 jaar €10,00)

Categorie├źn Pinksteren

Tips Pinksteren

  • Wanneer Activiteit
Meer tips