Hoe werkt VriendN.nl?

Snelzoeken

Koningsdag

Koningsdag vieren.

 

Haal alles wat oranje gekleurd is maar uit de kast, want Koningsdag 2016 zit er weer aan te komen! Nog een aantal weken en veel dorpen en steden in Nederland kleuren prachtig oranje op deze feestelijke dag. Nu nog even hopen dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn en dan kan het eigenlijk niet meer stuk! Bijna net zo berucht als Koningsdag is de avond en nacht ervoor, de zogenaamde Koningsnacht. 

 

Waar vier jij Koningsdag 2016?

 

De vraag die elk jaar wordt gesteld is in welke stad of op welk feest je je laat onderdompelen in het feestgedruis. We helpen je graag op weg en zetten verschillende activiteiten rondom Koningsdag 2016 in 5 steden op een rij, om jou te helpen met je voorbereiding van jouw Koningsdag! 

 

5 steden waar je heel goed Koningsdag 2016 kunt vieren.

 

We geven je een indruk van wat er te doen is op Koningsdag 2016 in 5 grote steden in Nederland. Het gaat om  Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Natuurlijk zijn er ook in andere steden veel activiteiten, maar we beperken ons in dit artikel tot deze 5. We hopen dat het jou gaat helpen om een weloverwegen keuze te maken en we wensen je alvast heel erg veel feestplezier op Koningsdag en/of Koningsnacht! Hopelijk wordt het een groot succes voor iedereen! De informatie hieronder is verzameld door: http://www.goeuro.nl/blog/5-steden-om-koningsdag-te-vieren/

 

Koningsdag in Amsterdam

 

Als je aan Koningsdag denkt, komt waarschijnlijk Amsterdam snel in je op. De grachten zullen ook dit jaar weer vol staan met boten met hierop feestende mensen. Door de hele stad heen zijn er verschillende festivals met grote namen waar je de hele dag kunt dansen. Mocht dit niet helemaal jouw ding zijn, kun je urenlang over verschillende vrijmarkten ronddwalen. We hebben met hulp van Amsterdam Koningsdag de volgende tips voor Koningsdag 2016 in Amsterdam samengesteld:

 

Koningsdag: Festivals in Amsterdam

 

Er zijn in Amsterdam enorm veel festivals tijdens Koningsdag. Het zijn er te veel om ze hier allemaal te benoemen, dus we hebben een selectie gemaakt van feestjes die we graag willen aanraden:  Op het Kingsland Festival in de Amsterdam RAI heb je 4 podia om de verjaardag van onze koning te vieren. Hier dans je op heerlijke house beats van grote artiesten als Don Diablo, Axwell & Ingrosso. Een ander groot festival in Amsterdam is Loveland van Oranje waar de voetjes van het gras gaan op techno en deep house van gevestigde namen als Ben Klock, Kölsch en Adam Beyer.  Ben je op zoek naar een geweldig gratis festival in Amsterdam? Dan kunnen wij je Hannekes Kroon van harte aanbevelen. Hier geniet je op het terras van Hannekes Boom van verschillende dj’s langs de waterkant. Een andere suggestie is het gratis feestje Kingsday Amstelveld, georganiseerd door Brasserie Nel, waar je op zowel Koningsnacht als Koningsdag kunt genieten van verschillende artiesten. In de nacht kun je hier genieten van live funk, soul en jazz en overdag op muziek van dj’s als Roog en Dennis van der Geest. 

 

Koningsdag in Eindhoven

 


Tijdens Koningsnacht en Koningsdag op 26 en 27 april staat Eindhoven weer in het teken van Eindhoven=King. Mede dankzij de geweldige programmering ieder jaar is het uitgegroeid tot een feest met meer dan 220.000 bezoekers. Er is voor ieder wat wils: de stad is verdeeld in de thema’s Dance, Music en Family.

 

Op Koningsdag: Festivals in Eindhoven

 


Met verschillende live bands en top dj’s op onder andere de Markt, Plein bij de Paterskerk en het Stadhuisplein wordt ook dit jaar een enorme drukte in de binnenstad verwacht. Liefhebbers van hardcore, hardstyle, techno en hiphop gaan naar Dynamo. De gayscene is te vinden op de Stratumsedijk voor Kings & Queers Day. Vanuit het centrum wandel je over de vrijmarkt op de PSV-laan naar Strijp-S, waar je terecht kunt voor rock, techno en andere muziek.

Nieuw dit jaar is het feestje Electric Orange bij de Paterskerk dat wordt georganiseerd door de 3 grootste festivalorganisatoren van Brabant: Extrema, First Vision en Par-T. Voor dit festijn hebben ze gevestigde namen, waaronder Yellow Claw, Sander van Doorn en Quintino, weten te strikken. 

 

Koningsdag in Rotterdam

 


Op 27 april kleurt Rotterdam oranje met verschillende feesten,vrijmarkten en festivals. Deze activiteiten vinden niet allemaal in het centrum plaats. Hierdoor kan het voor niet-Rotterdammers nog best lastig zijn om op de juiste plekken uit te komen. Hier een aantal highlights voor je op een rij, met dank aan Rotterdam Festivals:

 

 

Op Koningsdag: Festivals in Rotterdam

 


Als je zin hebt om te dansen, zijn er in Rotterdam genoeg festivals om uit te kiezen. Oranjebitter in het park bij de Euromast is hiervan misschien wel de bekendste. De organisatie pakt ieder jaar flink uit met een indrukwekkende line-up en aankleding. Deze editie is het thema Little Big Adventure (denk: padvinders en blokhutten) en onder andere De Jeugd Van Tegenwoordig zal hier op het podium staan. Iets verder van het centrum vind je het Kralingse Bos Festival. Hier kun je ongestoord genieten van (inter)nationaal gewaardeerde artiesten uit de house- en technowereld. Zo komen onder andere Marcel Dettman, Ben Klock en Henrik Schwarz draaien en kun je hier De-Likt, Jazzy Jeff en Sunnery James & Ryan Marciano meemaken. Het decor en de optredens worden geregeld door de creatievelingen van Venour, dus ook visueel wordt dit feestje een genot. Voor een gratis festival op loopafstand van het station ben je op het Stadhuisplein aan het juiste adres. Hier organiseren de horecagelegenheden vanaf 12 uur ‘s middags een eigen koningsdagfeest met verschillende barretjes met après-ski- en dancemuziek. Dit jaar organiseert Stichting Rotterdam Events samen met Give Soul weer een koningsdagfestival in Rotterdam. Na verschillende succesvolle edities zal het festival dit jaar verder gaan onder de naam Kroon Festival! Op een unieke locatie, aan de voet van de Erasmus Brug, is het Kroon Festival een ideale plek om Koningsdag te vieren. Dit jaar komen onder andere Sam Feldt, Alle Farben, Olivier Schoffies, Karim Soliman, Cleavage en Benny Rodrigues op het festival draaien.

 

Koningsdag in Utrecht

 


In de stad Utrecht zijn er de hele dag activiteiten te vinden op verschillende pleinen door de hele stad. Zo zijn er verschillende muziekfestivals en is er een speciaalbierfestival. Tijdens de vrijmarkt in Park Lepelenburg wordt alles uit de kast gehaald om er een groot succes van te maken. Het is ook mogelijk om tijdens Koningsdag een met een gehuurde boot te varen op de Utrechtse grachten.

 

 

Op Koningsdag: Festivals in Utrecht

 


Kingshouse Festival is een van de grootste koningsdagfestivals van Nederland op de centraal gelegen Jaarbeurs. De mainstage wordt koninklijk beheerd door internationale top dj’s als Fedde le Grand, Martin Solveig, Sander van Doorn, Ummet Ozcan, W&W en Wildstylez. Op het immens grote terrein is ook een tweede area te vinden waar artiesten uit de eclectic-house- en urbanscene fijne platen ten gehore brengen. Het evenement gaat het langste door van alle festivals in Utrecht, namelijk van 12.00 tot 22.00 uur.

Beat-Rix Open Air is ook zeker het bezoeken waard. Op dit gratis festival kun je op zowel Koningsnacht als Koningsdag samen met je vrienden dansen op de lekkerste beats. Je geniet hier van dj’s zoals Billy the Kit en The Happy Feelings. Bier kun je krijgen voor slechts €1,50. Ideaal voor een koningsdagfeest!

Er is tijdens Koningsdag ook een speciaalbierfestival in de stad Utrecht. Koning Craft Beer wordt georganiseerd door Utrechtse brouwerijen bij de kroeg Averechts. Hier kun je genieten van veel lokale bieren tijdens deze feestelijke dag en misschien ontdek je wel een nieuwe favoriet!

 

Koningsdag in Den Haag

 


Het is dit jaar een speciale editie voor Koningsdag in Den Haag. In 2016 wordt hier namelijk de 10e editie van Koningsdag gevierd. In de afgelopen 10 jaar is Koningsdag in Den Haag langzaam uitgegroeid tot een grote festiviteit voor jong en oud en is zeker geen saaie bedoening. De Haagse grachten kleuren op 27 april oranje en er zijn festiviteiten door de hele stad. Mocht je door de grachten in Den Haag willen varen tijdens Koningsdag, kun je altijd een leuke rondvaart boeken!

 

Op Koningsdag: Festivals in Den Haag

 


In de avond voor Koningsdag kun je in Den Haag genieten van The Life I Live. Dit festival telt maar liefst 9 podia waar voor ieder wat wils is te vinden. Met artiesten als Bombay, Black Box Revelation en Sabrina Starke zul je je in ieder geval geen enkel moment vervelen.

Op Koningsdag zelf pakt Den Haag groots uit met hardstyle-evenement Solid Kingsday. Als je fan van hardstyle bent, loont het zeker de moeite om hier even een kijkje te nemen. Het evenement vindt plaats in het Kyocera Stadion en je kunt je hier samen met 5000 anderen uitleven op de beats van onder andere Radical Redemption en Frequencerz.

 

Categorie├źn Koningsdag

Tips Koningsdag

  • Wanneer Activiteit
Meer tips