Leuke dingen doen in Groningen

VriendnLogo

Leuke uitstapjes maken in Groningen.

Ben je op zoek naar ideeën voor leuke uitstapjes in Groningen? Hieronder vind je voor elk wat wils. Geniet van deze prachtige provincie met z’n bruisende hoofdstad. Niet voor niets is de slogan:

“Er gaat niets boven Groningen!”

Dus wil je een uitstapje maken, denk dan zeker ook aan Groningen.

In de stad Groningen:

Martinitoren Groningen

De Martinitoren is de trots van de stad. Beklim de toren en bekijk Groningen van bovenaf.
volwassenen€ 3,00kinderen€ 2,00 
elke dag geopend
Groningen

Klimcentrum Bjoeks

Ga de uitdaging aan in Klimcentrum Bjoeks! Bedwing steile, overhangende en loodrechte klimwanden variërend van 8 tot 18 meter hoog. Wie durft?
volwassenen € 15,00 kinderen€ 11,00 
elke dag geopend
Groningen

Ontdek Groningen per fiets.

Ontdek de stad Groningen op de fiets! De gids neemt de bezoeker mee naar bekende én onbekende plekjes in de stad en laat zien dat de stad bruist!
Entree€ 17,50  op vrijdag, zaterdag, in de maanden mei tot en met oktober.
Vooraf reserveren is noodzakelijk. Dit kan via www.facebook.com/fietsstadgroningen.
 

Rondje Hooghoudt

Kijk, ruik, voel en proef tijdens een 'Rondje Hooghoudt'. Kom alles te weten over deze distilleerderij tijdens een ontdekkingstocht van anderhalf uur.
entree€ 10,00 
Open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In de provincie Groningen:

De Walfriduskerk - de Schaive toren in Bedum

BEDUM - Op het grasveld rondom de bijna 1000 jaar oude toren van Pisa is het iedere dag weer een gekkenhuis. Overal zie je mensen in de lucht gebaren, terwijl een familielid een foto maakt. De reden? Dé 'klassieke' foto waarop het lijkt alsof je vriend(in) de 55 meter hoge toren van Pisa behoedt voor omvallen. Hét Pisa souvenir waarmee je thuis kunt komen. De beroemde Italiaanse toren helt 3,19 graden over (tijdens de laatste restauratie is hij 44 centimeter minder scheef gezet).
Gek genoeg is het in het Groningse Bedum veel minder druk dan in Pisa. Geen idee waarom. De plaatselijke Walfridustoren is welliswaar minder hoog, maar wél schever. In de volksmond wordt de toren dan ook wel de Schaive toren genoemd.
Deze meest uit het lood hangende toren van Nederland is 35 meter hoog en staat maar liefst 4,2 graden (2,61 meter) uit het lood. Ook in de kerk zijn scheve muren en aflopende vloeren.
 

Het noordelijkste puntje van ons vasteland.

EEMSHAVEN - Een wandeling naar het aller noordelijkste puntje van ons vasteland eindigt op de dijk van de Emmapolder, ten noorden van Uithuizermeeden. Het uiterste puntje -verder wandelen gaat echt niet, tenzij je het Wad op gaat- wordt gemarkeerd door Poort Kaap Noord een eenzaam kunstwerk op de dijk. Want behalve een enkel schaap en een windmolen vind je hier aan de Noordkaap alleen maar leegte, lucht en water.
 
Welkom op de Noordkaap
Eenzaam op de dijk: Hemelpoort
Het kunstwerk op de waddenzeedijk, 'De Hemelpoort' genaamd, is gemaakt door kunstenaar René de Boer uit het Groningse Usquert. De poort is van staal en is ca. 2,5 meter hoog.
 
Vanaf de dijk heb je een mooi vrij uitzicht over het water en de oneindige hemel boven het Wad.
Adres: Waddenzeedijk
Plaats: Eemshaven 
 

ROESD,galerie, brasserie en winkel.

Roesd is een uniek concept, dat onder een opvallend dak van cortenstaal een tentoonstellingsruimte, een brasserie en een winkel herbergt. Een centrum dat werk in reproductie toont en verkoopt van een selecte groep Nederlandse realistische kunstenaars. Variërend van ingelijste Giclée’s; hoogwaardige reproducties op papier of canvas, tot kunstboeken, kunstkalenders en kunstkaarten. Daarnaast vindt u bij RoesD een uitgelezen collectie bijzondere woonaccessoires en cadeauartikelen.
Adres: De Holm 34, Tolbert
 

Nationaal Rijtuigenmuseum 

De naam zegt het al! In het Nationaal Rijtuigenmuseum is een collectie koetsen, rijtuigen en sleden te bewonderen.
volwassenen € 6,00 kinderen€ 3,00 peuters gratis 
's maandags gesloten
Leek